Naar een diepere verbinding
met jezelf en je omgeving

Haptotherapie gaat over contact

De haptotherapeut helpt je bewust te worden van hoe je in je lichaam zit, contact maakt met je lichaam en je gevoel en ook hoe je contact maakt in het dagelijks leven. Door je aandacht naar binnen te richten, leer je om signalen en gevoelens in je lichaam te (h)erkennen en er vertrouwd mee te raken. Erkenning geeft vervolgens een keuze: geef ik wel of geen gehoor aan wat ik voel?

De kracht van affectieve bevestiging

Affectieve bevestiging is alle gedrag van de ander waarin je voelt dat jij mag zijn wie je bent. Dit heb je nodig om evenwichtig uit te groeien tot volwassene. Wanneer je in staat bent deze bevestiging te ontvangen, doet dit iets met je spierspanning, je stem, de uitdrukking in je gezicht verzacht. Het kan een diepe innerlijke rust geven en een gevoel van “ik ben goed zoals ik ben.”

De aanraking heeft meerwaarde

Naast gesprek en oefeningen, zet de haptotherapeut de aanraking in om je te helpen contact met jezelf te maken en je bewust te worden van hoe dingen voor jou zijn vanuit je lichaam. Zodat er niet alleen een weten met je hoofd is, maar ook een weten in je lijf. En dit weten in je lijf heeft vaak een meerwaarde (“meer waar”).