Vanuit mijn interesse in en begaan zijn met andere mensen ben ik de opleiding Psychologie gaan doen. Dit bracht mij niet genoeg vervulling. Ik kwam erachter dat ik graag iets met mijn handen wilde gaan doen en ik zocht naar een meer directe en betrokken manier van mensen begeleiden. Ik vond dit in de opleiding Haptotherapie, die ik in 2000 heb afgerond.

Deze opleiding heeft mijn leven een veel diepere en rijkere inhoud gegeven.

Wat haptotherapie voor mij zo bijzonder maakt, is de kracht van de bevestigende aanraking. Bevestiging is alle gedrag van de ander wat je het gevoel geeft dat je mag zijn zoals je bent. In de aanraking is dat heel direct voelbaar. Dit is een groot goed om te mogen ontvangen van je medemens.

En een groot goed om te kunnen geven. Het is heel mooi wanneer je mensen hierdoor ziet opengaan en er nieuwe mogelijkheden ontstaan!

Vanuit mijn kwetsbaarheid en kracht, serieus en met humor, met respect en compassie voor wie jij bent, probeer ik aan te sluiten bij waar jij nu bent en je te begeleiden in waar je heen wilt. Dit kan een hele weg zijn. Uiteindelijk leidt de weg naar authenticiteit en innerlijke vrijheid. Een weg die jij mag gaan op jouw manier en in jouw tijd!