Een consultatief arts kan worden geraadpleegd als u een klacht diepgaander wil bespreken en graag een antroposofische behandeling wil hiervoor. Het gaat dan vooral om chronische klachten of om het gebruik van antroposofische medicijnen bij ziekten als kanker en de begeleiding daarvan. Ik begeleid ook kinderen die om welke reden dan ook niet gedijen of als er bij hen sprake is van onbegrepen angsten of stemmingsstoornissen.

Behalve antroposofisch arts ben ik opgeleid als homeopathisch arts en arts voor natuurgeneeskunde (natuurarts). Ik gebruik de reguliere en antroposofische geneeswijzen naast elkaar. Als consultatief werkend arts zal ik echter alleen antroposofische medicatie voorschrijven.

Voor een eerste consult wordt een uur ingepland wat fijn is omdat de klachten en de voorgeschiedenis dan veel aandacht kunnen krijgen. Vervolgconsulten zijn meestal een half uur, soms drie kwartier en vinden, afhankelijk van de klachten, plaats in een ritme van vier tot vijf weken. Hoeveel consulten nodig zijn is eveneens afhankelijk van de klachten. Meestal zal er naarmate de behandeling vordert, minder frequent een consult nodig zijn. Het verwijzen naar een aanvullende therapievorm behoort tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend gebeurt dit in nauw overleg met de zorgvrager.

De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering.
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.
Neemt u alstublieft alle medicijnen die u gebruikt mee naar het eerste consult.

De kosten voor een eerste consult (1 uur) zijn 95 euro, voor een vervolgconsult van 45 minuten 75 euro en van 30 minuten 50 euro.

Voor meer informatie zie mijn website www.margaretvink.nl
Ik werk twee dinsdagen per maand op ‘t Waag. Neem voor een afspraak contact met mij op.
T  |  0575 574466
M |  info@margaretvink.nl