Nieuwsbrief ’t Waag. Tweede kwartaal 2024

Deze nieuwsbrief is bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen rondom ’t Waag.

Het mooie gebouw van ’t Waag heeft onderhoud nodig. Afgelopen herfst is de buitenkant geschilderd. Het dak is begin maart ‘24 vernieuwd. Andere opknapwerkzaamheden worden in de loop van het jaar voltooid.

Op maandag-, dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend zijn gastvrouwen aanwezig van 9.00 tot 12.00 uur.

Op de lentemarkt 13 april in de Vrije school de Zwaneridder 11.00 tot 14.00 uur, Voorburglaan72 in Wageningen staat ’t Waag met een kraam. We verkopen boeken en Gezichtspunten, ABC-wegwijzers met 50% korting. Ook hebben we tijdschriften en dunne boeken gratis. ’t Waag heeft een mooie collectie boeken in de bibliotheek.

Boeken zijn te leen voor 60 cent per boek, voor 4 weken. Door een goede gift zijn er verschillende nieuwe boeken binnengekomen uit de kleine Steinerreeks. Ook hebben we boeken in de kast die we onder de aandacht willen brengen.

Twee boeken uitgelicht ‘Het Christusbewustzijn, een moderne inwijdingsweg’ van Danielle van Dijk. We hebben dit boek ook besproken in de rubriek: ‘Boek van de maand’.  Zij verbindt de inzichten van Rudolf Steiner met de Nag Hammadi geschriften en de evangeliën van Maria Magdalena en Judas om zo tot een veelomvattend beeld van Christus te komen. Door oefeningen kunnen wij tot liefde komen en bijdragen aan een nieuwe wereld. Dit noemt Danielle het Christusbewustzijn. Ook wordt in het boek aandacht besteed aan de Stille Week. Zo kun je elke dag bezinning zoeken aan de hand van haar teksten.

‘Het brein’ Rudolf SteinerBoekje is uitgegeven door Pentagon, 1e druk, en bevat lezingen waarin Steiner zegt: ‘Wil je weten hoe het met de hersenen van een mens gesteld is, dan moet je onderzoeken welke gedachten hij gedacht heeft’.

De tijd van het jaar
Via het winterfeest of carnaval komen we bij de Palmpaasoptocht. Palmzondag is de eerste dag van de Stille week en herinnert aan de intocht van Christus in Jeruzalem. Het haantje op de stok verbeeldt ons wakkere Ik, in sprookjes kraait de haan op momenten dat de mens op weg de goede beslissing moet nemen. Pasen is het feest van de opstanding. In mei valt Hemelvaart, Christus trekt in de vroege ochtend van “de veertigste dag na de opstanding” met zijn discipelen naar Olijfberg. Hij straalt een zacht licht uit en spreekt troostrijke woorden Hij straalt als de zon en verblindt de ogen van zijn volgelingen, zo lost het lichtlichaam langzaam op en Christus is niet meer op aarde. Het wordt Pinksteren. Op de aardetafel staan papieren bloemen en de duif. Het neerdalen van de Heilige Geest wordt gesymboliseerd door de duif. De duif werd al in voorchristelijke tijden als boden van de goden gezien. In juni volgt het midzomer feest: Sint Jan. Wil je meer weten of de achtergronden van een jaarfeest?We bieden alle ABC brochures over alle jaarfeesten te koop aan. Hierin zijn achtergrond, recepten, spelletjes en andere leuke dingen over elk feest gebundeld. Tevens liggen er andere onderwerpen die uitgegeven en belicht worden in de ABC brochures.Het Centrum Sociale Gezondheidszorg geeft brochures uit onder de naam Gezichtspunten met als doel informatie te verschaffen over gezondheid, ziekte en preventieve aanpak. De brochures zijn bij ons te koop.We verkopen ook mooie kaarten, die we steeds aanvullen en afstemmen op het seizoen en de jaarfeesten.