In de ontvangstruimte van ‘t Waag lokatie Wageningen hebben we een groot aantal antroposofische boeken die u kunt lenen.

U vindt hier boeken over antroposofie in het algemeen en over de verschillende werkgebieden (zoals onderwijs, landbouw, menselijke ontwikkeling). We streven er naar boeken van verschillende auteurs op te nemen in de bibliotheek. De serie nieuwe vertalingen van werk van Steiner is aanwezig.

U kunt boeken lenen, 60 cent per boek, uitleentermijn 4 weken. Vier boeken per keer lenen is het maximum. Verlenging is mogelijk na overleg met gastvrouw van ’t Waag.

Boek van de maand

Lees over het boek van de maand onder nieuws-lezenswaardig

Boekenlijst
Er is een boekenlijst aanwezig,
Zie hier de Boekenlijst. U kunt zoeken op woorden met “control” en “f”

Brochures

U kunt brochures over de gezondheid van lichaam, ziel en geest bij ons kopen, waaronder Gezichtspunten, uitgegeven door het Centrum Sociale Gezondheidszorg, voor titels zie www.gezichtspunten.nl en de serie ABC Wegwijzers uitgegeven door Nearchus over diverse antroposofische onderwerpen, mooi geïllustreerd. Voor titels zie www.nearchus.nl/brochures/wegwijzers

Ansichtkaarten

We hebben mooie ansichtkaarten waarbij we ook kijken naar wat er in het jaargetijde past.

Openingstijden

Voor het lenen en aanschaffen van een boek of brochure kunt u terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00  tot 12.00 uur.

Voor mensen met een leesbeperking

De werkgroep literatuur op cassette en cd spreekt antroposofische (in ruimere zin) literatuur in op cassette en cd (verkoop, geen uitleen). U kunt een lijst aanvragen van uitgebrachte cassettes en cd’s. Ook kunt u een boek of losse voordracht laten inspreken (in nederlands, duits of engels) bij Casema:
Amberlaan 12, 1185 RL Amstelveen
020-6738133
evancruijsen@casema.nl
U kunt ook boeken lenen van de Anthroposofische Blindenhorbucherei in Stuttgart (alleen in duits)
www.rudolf-steiner-haus-stuttgart.de/blindenhorbucherei.
Bij het loket aangepast lezen zijn ook een groot aantal boeken verkrijgbaar. www.aangepastlezen.nl