Binnen het therapeuticum bieden de fysiotherapeuten zowel gewone als antroposofische fysiotherapie. Vanuit de gewone fysiotherapie behandelen wij klachten van het bewegingsapparaat. Antroposofische fysiotherapie is geen alternatieve therapie maar een uitbreiding van de gewone fysiotherapie. Wat is antroposofische fysiotherapie?

ademen, stromen, warm worden en verbinden

Ritmische massage therapie

De ritmische massage therapie is een zachte massage die diep doorwerkt in het lichaam. Door specifieke handgrepen wordt het lichaam uitgenodigd om disbalans te herstellen. Disbalans in bijvoorbeeld een te hoge of te lage spierspanning, pijn, koude aan het lichaam, teveel in je hoofd zitten en je niet goed verbonden voelen met je lichaam. In een behandeling wordt een groter gebied dan het aangedane lichaamsdeel gemasseerd. Na iedere massagebehandeling wordt nagerust.

Bewegingstherapie

Bij de bewegingstherapie wordt gekeken hoe iemand beweegt. Zichtbaar wordt hierbij hoe hij zijn lichaam bewoont. De therapie richt zich op de verbinding met de eigen lichamelijkheid alsook op het ervaren van de oriëntatie van jezelf in de ruimte. Zo ontwikkel je een groter lichaamsbewustzijn waarbij je jezelf als gegrond kunt beleven en van daaruit opgericht.

Ritmische massage therapie bij kinderen

We behandelen naast volwassenen ook kinderen, ook met vragen waarbij je in eerste instantie niet aan fysiotherapie denkt. Zoals slaapproblemen, spijsverteringsklachten, overwakkerheid en moeheid. Wat heeft een kind meegekregen aan constitutie, erfelijke aanleg, sterktes en zwaktes en hoe maakt het kind zich zijn lichaam eigen? We kijken naar hoe een kind dat doet en welke problemen hij daarin tegenkomt. De ritmische massage kan hierbij ondersteunen, waar nodig tot rust brengen maar ook vitaliseren.

Overige behandelmethoden

Aan ’t Waag is een fysiotherapeut verbonden met de specialisatie manuele therapie.
De fysiotherapeuten hebben zich ook bijgeschoold in Ademtherapie, Acupunctuur, Meridiaantherapie, Haptonomie, Kinesiotaping, Triggerpoint deactivatie.