In 2001 heb ik de reguliere opleiding fysiotherapie afgerond, in 2004 de opleiding antroposofische fysiotherapie.

Wat voor mij het belangrijkste is aan antroposofisch werken, is hoe compleet het voelt. Ik ben niet bezig met ‘een schouder die niet goed beweegt’, maar samen met een mens die zich uit balans voelt, wat zich kan uiten in een schouderprobleem.

Iemand dan een handreiking doen om een volgende stap te kunnen zetten, een nieuw evenwicht te vinden, geeft enorme voldoening.

Ik behandel zowel volwassenen als kinderen. De vragen waarmee (ouders van) kinderen komen, zijn uiteenlopend, zoals bedplassen, achterstand in de motoriek, hoofdpijn, buikpijn, schrijfproblemen op school, zich niet kunnen concentreren. Ook kan er ondersteuning worden gezocht bij rouwverwerking voor kinderen.
Centraal in de behandeling staat hoe ik een kind zo goed mogelijk kan ondersteunen om zijn lichamelijkheid (meer) te gaan bewonen. Om in zijn fysieke huis thuis te komen.

Cursussen die ik heb gevolgd:

Fysiotherapie bij whiplashklachten
Verdiepingscursus antroposofische fysiotherapie bij kinderen
Werkgroep contact-weerstandsoefeningen, dit is een specifieke oefenmethode, ontwikkeld binnen de antroposofie, gericht op het versterken van het lichaamsbewustzijn, van waaruit we vrij kunnen bewegen
Ademtherapie
Adem, bewegings- en ontspanningsoefeningen
Mindfulness