Gerrie Ploeg | kunstzinnig therapeut Ede

Ik ben Gerrie Ploeg en werk vol enthousiasme sinds 2003 als kunstzinnig therapeut. Mijn ervaring is dat creativiteit mensen helpt zich te ontwikkelen. Soms lukt dat door omstandigheden niet zoals je wilt. Uit reacties blijkt dat ik met mijn enthousiasme en warme aandacht mensen in hun kracht kan zetten.Plezier in het creëren, de verwondering, trots zijn op eigen werk is belangrijk in het proces, waarbij humor vaak een rol speelt.

Heb je de gedachte “Ik ben niet creatief” dan is dit eerder een uitnodiging dan een drempel. Dat vraagt moed. Ik help je graag over de drempel heen. De eerste sessies gebruik ik om bij jouw beleving aan te sluiten. Wat moeilijk in woorden uit te drukken is, lukt veelal wel met beelden. Deze beelden spiegelen jou en jouw diepere lagen. Die vragen om aandacht. Innerlijke beelden aan het papier of aan de klei toevertrouwen kan ruimte geven. Je doet inzichten op over je eigen gedachten, jouw gevoelens en gedrag. Tijdens de sessies maken we een vertaalslag naar het alledaagse leven. Op deze manier naar jouw problemen kijken kan heel bevrijdend zijn. Hierdoor kan een stagnerende ontwikkeling weer in beweging komen.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met trauma’s, hechtingsstoornissen, angsten, autisme, ADHD en andere problematiek. Bij de therapie van kinderen is het systeem betrekken, bv het gezin en of andere dierbaren, van grote meerwaarde. Mijn aandacht ligt bij het ervaren van veiligheid, zelfvertrouwen, verbondenheid, zelfexpressie en autonomie.
Je werkt met verschillende materialen en technieken, o.a. grote hoeveelheden klei, nat-in-nat  schildertechniek, pastelkrijt, houtskool en potlood.
Jouw eigen wijsheid en het zelfgenezend vermogen zullen zoveel mogelijk leidend zijn in de therapie.

Uitgebreide informatie

Wil je meer over mij en mijn werkwijze weten, neem gerust een kijkje op mijn website.
website | www.gerrieploeg.nl