In  juli 2021 heb ik de praktijk als consultatief antroposofisch arts overgenomen van Margaret Vink.
Graag wil ik dit werk oppakken en verder ontwikkelen.

Toen ik de antroposofie (wijsheid omtrent de mens) leerde kennen, dacht ik: “nu wordt het leven nooit meer saai”. En zo is het nog steeds. Er kwam samenhang in alles wat ik in mijn geneeskundestudie en in het leven geleerd had. Antroposofie is mijn bron en inspiratie geworden.

Met wat voor klachten kunt u komen?

Meestal komen mensen met chronische klachten, waarvoor eventueel al reguliere behandelingen zijn geweest of nog lopen. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.  Het kunnen klachten op het lichamelijke vlak zijn of ze kunnen de vitaliteit betreffen. Er kunnen zieleproblemen of zingevingsvragen aan de orde zijn.

Positieve gezondheid

Graag werk ik met de ideeën van de positieve gezondheid. Op www.positievegezondheid.nl kunt u de vragenlijst uitprinten en invullen of de app downloaden en invullen als voorbereiding op het consult.

Consult

Om elkaar te leren kennen heb ik voor het eerste consult 50-55 minuten ingepland, zodat er voldoende tijd is om verschillende kanten van de klachten te bespreken.
De vervolgconsulten zijn meestal korter, tenzij dat anders gewenst wordt.

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Wel is het fijn als contact met de huisarts of specialist mogelijk is, omdat het soms zo is dat het beter is eerst de klachten verder te laten onderzoeken. Ook is het belangrijk om een lijst van de medicijnen die u gebruikt mee te nemen.

De consulten worden (deels) door de aanvullende verzekering vergoed.

Aanmelden voor een consult

Dit kunt u doen via het contactformulier op mijn website: aanmeldformulier.

Ik werk op de 2de en 4de dinsdag van de maand in het Therapeuticum ‘t Waag in Wageningen, tenzij anders vermeld op de website.

Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website www.dokterschaper.nl

Mw. Dr. L. C. (Leonie) Schaper
Consultatief Antroposofisch Arts