Overspannenheid en burn-out

De therapeuten van ‘t Waag zien zeer geregeld mensen met klachten van overspannenheid en burnout. 

Bij overbelasting worden verschillende termen gebruikt. De tendens is dat de lichtere vormen van psychische overbelasting “overspannen zijn” heten. De mensen waarbij hestel uitblijft en waarbij moeheid en uitputting op de voorgrond staan krijgen het predicaat “burn-out”.

De bestaande gangbare behandelprogramma’s zijn gemaakt voor overspannenheid en hebben als uitgangspunt dat de klachten in drie maanden voldoende te behandelen zijn. Als dat niet toereikend is, is er een uitbreiding mogelijk met psychotherapie.

Wij zien in de praktijk veel mensen die meer tijd voor hun herstel nodig hebben of waarbij de bestaande aanpak niet werkt. Volgens onze cliënten zijn de mogelijkheden die wij bieden werkzaam en heilzaam. Door de samenwerking van de verschillende therapeuten in ‘t Waag kunnen we onze cliënten beter helpen.
Het idee hierbij is dat de cliënt een intake heeft met één van de therapeuten. In overleg met deze therapeut wordt bepaald welke therapie(en) bij de cliënt aansluiten.  Om een idee te krijgen van de verschillende therapieën kijkt  u onder het kopje therapieën. U krijgt dan misschien al een gevoel voor waar u zou willen instappen en u maakt een afspraak met desbetreffende therapeut.

Dit behandeltraject heeft als doel dat onze cliënten (weer) contact maken met hun eigen bronnen van gezondheid. Dat betekent dat de activiteiten sterk gericht zijn op de ervaring en eigen beleving. De structuur van het programma zal beweeglijk zijn, aangepast aan wat de deelnemer op dat moment kan en wil. Dit betekent dat er van te voren geen beeld is over de duur van het traject.