Schermafbeelding 2018-10-19 om 09.42.12

Jennette Roozeboom | Kunstzinnig muziektherapeut

Albero della Rosa, Musica per l´anima

Muziek met harp en ziel, daar sta ik voor in mijn praktijk voor muziektherapie Albero della Rosa. Muziek en emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, sterker nog: muziek ìs emotie.

In mijn praktijk werk ik op verschillende manieren met muziek: Als kunstzinnig muziektherapeute werk ik met kinderen en met volwassenen aan een hulpvraag. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een kind met concentratiestoornissen of iemand met autisme die beter contact wil leren gaan maken. Ook de ouder wordende mens kan baat hebben en plezier beleven aan muziektherapie.

Muziek zet ik in als middel om beter te kunnen gaan functioneren.

De cliënt mag luisteren en genieten van de muziek die ik speel, maar ook samen actief muziek maken met diverse instrumenten, hoort erbij als het mogelijk is.
Muziek zet mensen in beweging, dat zie je aan de buitenkant maar ook van binnen gebeurt er iets. Want muziek raakt direct aan het gevoelsleven.
Om contact te leggen is muziek een bij uitstek geschikt middel. Mensen komen dichter bij zichzelf, komen (weer) in contact met zichzelf en met de ander.

Je hebt geen muzikale achtergrond nodig. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen. De instrumenten die ingezet worden zijn makkelijk bespeelbaar, de oefeningen die we (samen) doen zijn zeer laagdrempelig. Het gaat er dan ook niet om hóe iets klinkt, maar wàt er klinkt in je spel.

 “Muziek aan bed”is harpmuziek aan bed, soms met zang. Harpmuziek, bijvoorbeeld voor iemand die ziek is, in de laatste levensfase zit, te maken heeft met dementie of een hersenaandoening heeft. De harpmuziek geeft rust en ontspanning waardoor pijnvermindering mogelijk is. De muziek kan zorgen voor de nodige afleiding, kan troost bieden, kan herinneringen ophalen.

Wil je meer informatie?

Kijk op mijn website: www.Albero-della-Rosa.
Contact via de mail: info@albero-della-rosa.nl
Telefoonnummer: 06-25 210 658
Praktijkadres: Laarweg 9, 6721 DA  Bennekom. Ook op locatie!

Welkom!
Jennette Roozeboom, Kunstzinnig Muziektherapeute