Zorgverzekeraar 2019

Aanbevolen zorgpolissen voor 2019

Ieder jaar selecteert de beroepsvereniging Fysiotherapie (KNGF) de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. (www.defysiotherapeut.com) 

Dit jaar kon de KNGF (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen
* geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken),
*dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en
*dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.

Onderstaande polissen voor dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex, vrije keuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek door de fysiotherapeut.

U ziet naturapolissen en restitutiepolissen. De KNGF selecteerde de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie. Klik op onderstaande tabel voor een vergroting van de tabel.