Wat zijn mijn thema’s, struikelblokken en
sterke punten?

In biografiewerk staat je leven en ontwikkeling centraal. Door terug te kijken breng je je leven als het ware in kaart. Hierdoor word je wakker voor je thema’s, struikelblokken en je sterke kanten. Je krijgt meer zicht op wat wezenlijk is voor jou, op wat er nu speelt en hoe je daar verder mee kunt komen. Tevens kan een rode draad zichtbaar worden. Dit geeft je de mogelijkheid om beter richting te geven aan je leven.
Door biografiewerk lukt het beter jezelf te accepteren zoals je bent en dat hetgeen je hebt meegemaakt bij jou hoort. Zo blijkt je leven een bron te zijn waaruit je kunt putten, als je jezelf beter wilt leren begrijpen en dingen wilt veranderen.

Biografiewerk is geen therapie maar coaching

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan:
– gesprekken: terugkijken op je leven, waarbij we de 7-jaarsfasen volgen of je leven nu onderzoeken, door er vanuit 4 verschillende gezichtspunten naar te kijken.
Deze trajecten volg je aan de hand van een vraag. In het eerste gesprek gaan we op zoek naar die (wezenlijke) vraag. In het laatste gesprek gaan we op zoek naar het antwoord op die vraag.
– drieluik maken: op zoek naar verborgen kanten en diepere betekenis van een situatie of thema
– autobiografisch schrijven.