Wij hebben in 2021 met de meeste zorgverzekeraars een contract. Met een aantal niet meer.

Vanaf 1 januari hebben we geen contract meer met CZ, Ohra en Nationale-Nederlanden en VGZ, SZVK, Univé, Bewuzt, Zekur, UMC, IZA, IZZ en Zorgzaam.

Wanneer u in 2021 bij deze zorgverzekeraars verzekerd bent en u bij ons komt voor fysiotherapie, krijgt u van ons een nota en u voldoet deze aan ons. U dient de nota zelf in bij uw verzekeraar en u ontvangt van de verzekeraar de vergoeding.

Voor niet-gecontracteerde zorg is dit een percentage van het bedrag, dus een deel van de behandeling komt dan voor eigen rekening. Onderaan, via de link, vind u een overzicht met de vergoeding voor niet-gecontracteerde fysiotherapie van verschillende verzekeraars.

De meeste mensen die wij zien hebben een niet-chronische diagnose. Hierbij worden de behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. U krijgt hierbij het aantal behandelingen vergoed waarvoor u verzekerd bent, maar dus niet het volledige bedrag.

De kosten voor behandelingen bij een chronische diagnose worden vergoed uit het basispakket. Een diagnose is chronisch als deze staat op de officiële chronische lijst (www.zorginstituutnederland.nl).
Wanneer u met een chronische indicatie bij ons komt is het belangrijk dat u weet of u een restitutiepolis of een naturapolis heeft. Met een restitutiepolis bent u vrij in de keuze van uw zorgverlener. Met een naturapolis kunt u alleen terecht bij zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft, daar zijn uitzonderingen op.

Verouschka Huster
Wim Witteveen
Leonie van Gils
Saskia Jelgersma

https://www.hetwaag.nl/wordpress2/wp-content/uploads/2020/10/20201124-niet-gecontracteerde-maximaal-tarieven-fysiotherapie-2021.xlsx