Boek van de maand ‘Ritmische massage’ van Margaretha Hauschka

Boek van de maand is een initiatief om de rijkdom aan boeken in de bibliotheek van ‘t Waag onder de aandacht te brengen.

Deze maand staat het boek ‘Ritmische massage naar Ita Wegman’ van Margarethe Hauschka voor u ter inzage in de wachtkamer in Wageningen.

In de antroposofische fysiotherapie heeft de ritmische massage een belangrijke plek. Dit voorjaar is een  Nederlandse vertaling verschenen.  Het boek geeft het antroposofische mensbeeld heel helder weer en is daarom voor iedereen die hier meer over wil weten een aanrader. 

Ita Wegman heeft in nauwe samenwerking met Rudolf Steiner een eerste aanzet gegeven voor de ritmische massage. Ita Wegman was een Nederlandse arts, theosoof en schrijfster en medeoprichtster van de antroposofische geneeskunst. 

Margarethe Hauschka heeft deze massage verder ontwikkeld en uitgewerkt. In dit boek dat oorspronkelijk in 1972 in het Duits verscheen, beschrijft zij de ritmische massage als behandelvorm. In haar beschrijving neemt zij de lezer op beeldende wijze mee in de werkingen van het bovenzinnelijke in de mens en hoe deze in de ritmische massage ingezet kunnen worden.

Deze maand staat het boek staat ter inzage in de wachtkamer, daarna kunt u het lenen van onze bibliotheek.

De bibliotheekgroep.